неделя, 25 април 2010 г.

Korean subbed dramas (:

Кое е най-популярното нещо в модерната корейска забавна индустрия? Сериалите!!! И по-точно така наречените "Kdramas". Благодарение на огромното количество съвсем приемливи, а на места и изключително приятни, сериали и характерната актьорска игра корейските драми безпрецедентно бързо и напълно unstoppable напредват към първото място на най-популярния вид телевизионни сериали. Свидетелство за фурора, който те създадоха в зрителския свят, са и неизброимите форуми и блогове, които ни съветват от къде, как и кои сериали да гледаме. За тези от вас, които още не са много навърте с материала ще публикувам някои вече изпробвани и доказали се като много успешни сайтове по темата. Надявам се това да е от помощ на начинаещия зрител.
А, сега за малко по-нататъчен guidance ще направя моята лична класация на най-добрите корейски драми до момента.

10. Over the rainbow
за повече информация (zamunda.net)
Готино сериалче с много песни, танци и несподелена любов!


















9. God of study
за повече информация (am-addiction.com)
Тийн сериал, в който да си nerd не е толкова лошо. Видя ми се добър.









8. Witch Yoo Hee
за повече информация (zamunda.net)
Много хубав сериал, в който макар главните герои да не са вече тийнчета носи много младежко усещане. Ю Хи е неизпитвала любов строга красавица, която само чака да й се случи голямото L!






7. Pasta
за повече информация(am-addiction.com)
Ако обичате храната и малко любов това е сериалът за вас! Но предупреждавам, че от този сериал ще ви се дояде!







6. A man called God
за повече информация (am-addiction.com)
Много драматичен и брутален сериал, но определено заслужаващ вниманието ни!


















5. Personal taste
за повече информация (am-addiction.com)
Сладко сериалче с един от водещите млади актьори в корейските драми в момента - Лий Мин Хо.









4. I'm sorry I love you
за повече информация (easternspirit.com)
Тъжен и красив сериал, които ме накара да плача и после да плача отново.


3. You're beautiful
за повече информация (zamunda.net)
Младежки, интересен и приятен сериал, който си заслужава гледането. Набляга се на една популярна в Корея тема в момента - гей и бисексуалността, но в случая без да е направено по натрапен начин. Сериал, който засяга същата тема, но в различна ситуация и е добър за гледане е Coffee Prince .












2. IRIS
за повече информация (am-addiction.com)
Екшън, екшън и още екшън в корейски стил. Готино е!








1. Boys before flowers
за повече информация (zamunda.net)
Общопризнато най-страхотният корейски драма сериал до момента! Ще плачете, ще се смеете, ще ви е мило и ще се ядосвате. Има от всичко по нещо и е наистина добро.














Искам да знаете, че корейските сериали са изключително много и са крайно разнообразни, така че не е нужно да приемате моята класация за ултиматна. Просто това са някои сериали, които съм гледала, харесала и препоръчвам на всеки начинаещ зрител. Надявам се вие също да им се насладите, както аз им се насладих. Fightin'!
~LIA~
П.П. Всички сайтове, които съм посочила като източници позволяват свободва и безплатна регистрация и имат богат набор от предлагани сериали с английски или български субтитри.

4 коментара:

  1. Не мисля да припарвам до тия неща. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Да си жив и здрав, а сега иди да гледаш анимации по Джетикс, както съм убедена, че би желал :).
    ~LIA~

    ОтговорИзтриване
  3. Ако бях видяла този коментар за You're beautiful преди да гледам филма, много щях да се замисля дали да го гледам. Нито се набляга на гей и бисексуалността, нито това е основна тема - 3 момчета се влюбват в едно момиче, като двама от тях знаят още от началото, че е момиче, а Джереми просто се чувства странно, тъй като тя не се държи точно като момче. Филмът описва една красива любов от самото начало, когато двамата още не го осъзнават и не желаят да го приемат, но въпреки това нещо ги тегли към другия. Всичко това е преплетено с много забавни и объркани ситуации, както и наситени с драма моменти, използвани са страхотни метафори и краят е много силен...

    ОтговорИзтриване
  4. Колко лирично казано. Чудесно.

    ~LIA~

    ОтговорИзтриване